“Singles” o “solterons”?

El món del marketing, tant aficionat a etiquetar i categoritzar, va uns 5 anys va possar molt de moda el terme “singles”. El solterón de tota la vida (paraula que antigament era força despectiva), va agafar un nou estatus.

Com que viure sol es convertia en una opció vital, molt moderna per cert, que ens apropava cada cop més a Europa, on per exemple la mitja als paíssos Nòrdics és d’un 37% de la població que decideix viure sola, Tot i el fred!

A Espanya vam passar d’un 13% de llars unipersonals al 1993, al 21% al 2007. Les empreses es fregaven les mans davant aquest públic més impulsiu, consumista, a qui ningú li parava els preus per comprar més capricis, o passar-se 70 minuts extres, per sobre la mitjana, davant el televisor cada dia.

Degut a la recessió econòmica el seu percentatge ha baixat enormement,  ser “single” comença a ser un problema, costa més afrontar les despesses, o almenys, som més conscients del preu de les coses. Per tant, podriem dir que està tornant el “solterón”.

 

Tot i això, encara surten articles que parlen de les “bondats” de dirigir-nos a aquest col·lectiu. No hem d’oblidar que la mitja d’habitants per llar a espanya a principis dels 60′ superava els 5 habitants i actualment, no arriba a 3 (2,72). http://www.puromarketing.com/13/9264/singles-solteros-siete-ideas-pueden-ayudar-marca.html

Una visió ben diferent dels

singles la dóna un interessant article del País: http://www.elpais.com/articulo/sociedad/single/vuelve/ser/simple/solteron/elpepusoc/20090327elpepisoc_1/Tes

 

 

 

Per cert, els de “granjero busca esposa”, eren “singles” o “solterons”?

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s