Compres fruita lletja?

Avui us penjo un fragment d’un article del blog SOFRITO BLUES  interessant pàgina on no només ens presenta delicioses i creatives receptes de cuina, sinó que molt cops escriu interessants articles sobre la societat de consum.

En el que avui faig referència, ens parla de com malbaratem el menjar, i és que es llença menjar en totes les fases de la cadena productiva d’aliments. Per exemple en els vegetals es començant malbaratant pels aliments que al camp no es recullen degut a no complir amb el tamany, forma o color, exigit per les cadenes de producció, de distribució i pels clients, a els distribuïdors que segueixen amb aquesta selecció, els supermercats que arriben a llençar gairebé un 20% del menjar i que amb les seves accions de marketing fan que comprem més del que voliem. Finalment quan el menjar arriba a casa nostra molts cops no el conservem adequadament, o ens guiem per la data de “consum preferent” (que no vol dir que estigui caducat),  o simplement l’oblidem en un racó de la nevera, perquè en realitat tenim un consum excessiu de coses que no necessitem. Això queda ben reflectit en el documental que van emés pel programa “30 minuts” de TV3: “El menjar que llencem“.

Així ens trobem amb sorprenents xifres com que als Estats Units es tira aproximadament el 40% del menjar que es produeix. A aquestes xifres de malbaratament, podem sumar-hi que en aquest mateix país, el 95% del comprat acaba a la brossa en només 6 mesos!

Us deixo amb un fragement de l’article que us comentava. Us recomano entrar-hi ja que està molt bé:
¿A quien no le ha dicho alguna vez su madre o su padre que la comida no se tira? Así, un poco por casualidad, enganché no hace mucho un documental emitido en “30 minuts” de TV3.  En “El menjar que llencem/La comida que tiramos” nos dan la oportunidad de (re)conocer datos e imágenes espeluznantes sobre el despilfarro alimentario que se está produciendo en el llamado mundo rico. Y digo (re)conocer porqué seguro que algunas imágenes os resultaran tremendamente familiares. (…)

uscar soluciones a grandes problemas como este puede parecer absurdo a título individual pero así, de entrada, nosotros como consumidores tenemos el “poder” de crear demanda. Así que… ¿Qué tal si nos preocupamos de comprar sólo lo que necesitamos?¿Qué tal si reinterpretamos las fechas de consumo “preferentes” utilizando nuestros sentidos para saber si un alimento está en mal estado? ¿Qué tal si compramos también verdura imperfecta?
¿Compramos fruta fea?
sofritoblues


 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s